19 Aralık 2015 Cumartesi

Daha iyi bir Dünya'da yaşamak mümkün

    Bugün kaçınız istediğiniz bölümü okuyor? Kaçınız istediği işte çalışıyor? Kaçınız kendi canı istediği için bir şeyler yapıyor?
    Bir sürü insanın bu sorulara cevap vermekten kaçtığını duyar gibiyim... Hatta çoktan 'ama'lı cümlelerinize başladınız bile eminim.
    Bütün bahanelerinizi bir kenara koyun. Bugün kendinizle yüzleşin. Bugün ilk defa oturup düşünün kendi hayatınızın ipleri neden başkasının elinde? Ne insanlar neleri başarıyor sizin onlardan ne eksiğiniz olabilir? 
   Küçüklüğümden beri istediğim mesleği biliyordum benim de hatalarım oldu, ama ile başlayan cümlelerim oldu. Fakat şuan istediğim yerdeyim. Kendi istediğim hayatı yaşıyorum. 
   Bugün sırf paraya ihtiyacınız var diye sevmediğiniz bir işte çalışmak zorunda olabilirsiniz. Tabi ki bu olaya nereden baktığınızla alakalı. Eğer siz ihtiyaçlarınızı biraz olsun değiştirirseniz aslında sevmediğiniz işi yapmak zorunda olmadığınızı görebilirsiniz. 
Hayallerinizden vaz geçmeyin. 
Günlük ihtiyaçlarınız büyük resme engel olmasın, sizden tek istediğim bu. 
Kendinize zaman ayırıp, iç sesinizi dinleyin. Olmak istediğiniz yerde misiniz? Cevabınız hayır ise değiştirmek için kolları sıvama vakti demektir. 
    Eğer herkes mutlu olduğu şeyin peşinden giderse birbirimizin yaşamını da kolaylaştırırız. İşinde, eğitim hayatında, sosyal hayatında mutlu olan insanlar demek daha iyi bir toplum demek. Dünya'yı ufacık bir karar değişikliğiyle daha iyi bir yer haline getirmek mümkün...
    Hiçbiriniz hiçbir şeyi değiştirmek için geç kalmış sayılmazsınız. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder