31 Temmuz 2016 Pazar

Zaman dolmuşsa çaresi yok

  Hislerin de insanların da belli bir zamanı vardır. Var imiş yani, ben de yeni anladım... 
  Her insan iyi kötü bir şeyleri size öğretmek için hayatınıza girer. Kimi sürekli sizi mutlu eder kimi de üzer ama eninde sonunda bakmasını bilirseniz güzel dersler çıkartabilirsiniz. Gelelim bir insanın sizin hayatınızdaki görevleri bittiyse ne olacağına... Huzursuzluklar başlar, anlaşamazsınız, sürekli iki tarafta birbirinin zıttını savunur. Siz inatla sinyalleri görmezden gelip iteklersiniz küçük küslüklerle uzun süre idare etmeye çalışırsınız. 
  Yapmayın! 
  Süresi dolan bir şeyin sizi mental anlamda tüketmek dışında bir yararı kalmamıştır. Karşınızdaki insana anlayışınız, güveniniz bittiyse zorlamanın anlamı yoktur. Anılar unutulur, alışkanlıklar bir gün unutulur... Korkmayın, yeni yollara girmekten. Yeni açacağınız kapıların arkasında daha mutlu olabilirsiniz. Daha fazla üzülürseniz de kendinize kızmayın, çıkartmanız gereken bir ders illa ki vardır onu bulup yolunuza devam edin. 
  Hayat, zamanı dolan hislerin yeniden başlamasını beklemek için veya zamanı dolan insanların değişip eski haline döneceğini düşünmek için çok kısa. Bunu asla unutmayın. 
  Küçük dipnotlar;
  Çok sevin ama sevilmediğinizi gördüğünüz an da kendi yolunuza gidin!
  İnsanlara güvenin ama bunu asla belli etmeyin! Gardınızı indirdiğiniz an da ilk hamleleri kalenizi yıkmak olur.
  Her insan bir öncekinin aynısı olamaz onlara şans verin! Aynı şeyi yaşayıp durmamızın tek sorumlusu yine kendimiziz. Çünkü evrene sürekli "zaten bu hep benim başıma geliyor" mesajını gönderiyoruz.
  Her güne, her şeyin daha güzel olacağını düşünerek başlayıp yeni bir şans verin! 
  Ve en önemlisi her ne olursa olsun bir gün mutlaka kendi başınıza kalacağınızı unutmayın! 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder