3 Mart 2016 Perşembe

Sevmek-Sevilmek?

    Sanki dünyanın en zor şeyini istiyoruz. Altı üstü sevilmek istedik, çok sevilmek. 
   Biri sizi sevmeye kalktığında önüne amalar koyuyorsa oradan kaçmanız gerekir. Fakat o amaları geçmişindeki kalp kırıklıklarından dolayı koyuyorsa bir durup düşünüp sizin farklı olduğunuzu ispatlamanız gerekir. Her ilişkide tek yolunda gitmeyen şey için biri kaçarsa herkes yalnız, herkes mutsuz, herkesin kalbi kırık kalır. Gerçekten anlam veremediğim şeyler çoğalmaya başladı. Bir insan hayatının karmasına müdahale edemiyorsa bu yaşadığı hayat ne kadar onundur? Yok yani insan düşüncelerini de değiştirse kendini de değiştirse hayatın ona sundukları hep aynıysa nasıl bu hayat onundur? Birini sevdiğinizi söylediğiniz an da herkes takıntı o bence diyor. Yahu sen misin içimdeki ses bir çekil şurdan. Ben sevdiğimi düşünüyorsam konu kapanmalıdır, yaşayıp görmeliyim ne olacağını. Eğer herkese kendinizi anlatmaya çalışırsanız sonra bir bakmışsınız kendiniz kaybolmuşsunuz. Herkes bir realist olma peşinde tamam yine siz doğruları söyleyin ama bir durup düşünün bakalım karşınızdaki insanın ruh hali bunu duymaya bu sefer elverişli mi? 
     Herkes birileriyle mutlu olmak istiyor, çok sevmek aynı zamanda çok sevilmek istiyor, bunun için ne yapıyorlar peki? Hiçbir şey. Kendi hayatlarını yaşayıp asıl sevdikleri insanın kenarda durmasını bekliyorlar. He, o insan kimi zaman duruyor ama genel anlamda ne kadar aşağılayıcı ne kadar kalp kırıcı bir şey bu, kimse farkında değil. Resmin bütününe bakmaktan ufak ayrıntıları kaçırabiliyor insan. 
      Seni gerçekten sevse acaba başkaları hiç türermiydi? Erkek milletini anlamaya çalışmak saçmalıkta işte insan yine de merak ediyor. 
    Şimdi sürekli kafamda aynı dizeler "vefasız hiç düşündün mü kaldım mı yoksa öldüm mü her gece her yanım titrerken benim gibi kaderine sövdün mü? Tenin zindan fikrim düşman kalan mağdur giden pişman gel gör ki aşk sebepmiş bak bitince dağılıyor insan"
     Kimseye kendini anlatamadığı bir an da insan en çok "seni anladığını düşündüğü insandan" bir ses bir nefes arıyormuş...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder